VIDEO Partenerii Guvernului Elveției în vizită la Gura Galbenei

VIDEO Partenerii Guvernului Elveției în vizită la Gura Galbenei

258
DISTRIBUIȚI

Campania de colectare de fonduri pentru repararea drumului din cot a localității Gura Galbenei se apropie de sfârșit. Moment în care se stabilesc pașii ce urmează a fi efectuați dacă campania ,,Toate drumurile duc spre Gura Galbenei” își va atinge scopul propus, anume cel de a colecta 4 mii de euro din partea migranților. Acest fiind și primul proiect al Diasporei, cea care este cu gândul acasă și propune acțiuni menite să contribuie la dezvoltarea localității.

Proiectul are scopul ca porțiunea de drum de 700 de metri va fi reparată conform cerințelor standard în domeniu, cu respectarea strictă a tehnologiilor existente. Întreținerea în continuare a drumului va fi pusă pe seama Întreprinderii Municipale „Tulumba Servicii”, care dispune de echipamente necesare, iar cheltuielile suportate de întreprindere vor fi acoperite de Primăria Locală.

Alte 20000 de euro sunt pe baza unui grant din partea Guvernului Elveției, care săptămâna trecută a decis să viziteze localitatea pentru a se convinge de necesitatea implementării acestui proicet, dar și de implicarea migranților.

Întâlnirea de lucru a presupus prezența doamnei Erika Placella, Coordonator pentru Moldova din cadrul Agenţiei Elveţiene de Dezvoltare şi Cooperare, domnilor Radu Danii şi Valeriu Sava, Coordonator de Programe,  Biroul de Cooperare  a Elveţiei în Moldova, doamnei Olesea Cazacu, Manager de proiect MiDL Dezvoltare Locală, PNUD Moldova, cu participarea reprezentanţilor administraţiei publice locale şi a Asociaţiei de Băştinaşi, reprezentată de președintele Asociației, domnul Andrei Bargan, dar și de facilitatorul proiectului nostru, care ne-a ghidat pe tot parcursul campaniei, domnul Vasile Cioaric.

Scopul vizitei a fost de a discuta colaborare dintre administraţia publică locală şi Asociaţia de Băştinaşi, activităţile realizate până acum, dar şi principalele rezultate şi planuri de viitor ale primăriei şi Asociației de Băștinași privind  mobilizarea  locuitorilor şi valorificarea migraţiei pentru dezvoltarea locală.

Ne dorim foarte mult ca localnicii, care, deja stabiliți în alte țări, să se întoarcă cu drag acasă. Să simtă și să realizeze că țara, pășește și ea către o avansare continuă!

Pentru că nu este leagăn mai primitor precum e leagănul natal.

Cu drag, pentru acasă.

Aici poți dona și tu. https://guvern24.md/projects/gura-galbenei/

Reprezentanții Guvernului Elveției, însoți de coordonatorii MiDL, în vizită la Gura Galbenei

Posted by Primaria Gura Galbenei, Cimislia on Donnerstag, 2. März 2017

Part II. Reprezentanții Guvernului ELveției, în vizită la Gura Galbenei

Posted by Primaria Gura Galbenei, Cimislia on Donnerstag, 2. März 2017