Revedere emoționantă cu foștii absolvenți ai școlii din Gura Galbenei

Revedere emoționantă cu foștii absolvenți ai școlii din Gura Galbenei

899
DISTRIBUIȚI

Prima zi de sâmbătă a lunii februarie a devenit an de an, o seară plină de emoții atât pentru profesorii școlii din Gura Galbenei, devenită Liceul Teoretic ,,Hyperion”, cât și pentru absolvenții acestei instituții. Plecați din localitate sau peste hotarele țării, aceștia revin cu drag la baștină și își amintesc fiecare moment petrecut în curtea școlii, în pauze și chiar în timpul orelor. Mulți dintre ei și-au revăzut clasa în care au petrecut 10 sau 12 ani și n-au ezitat chiar să ia loc în banca în care, parcă odinioară, așteptau cuminți rândul la spus poezii sau la ieșit la tablă.

Seara ”Întâlnirea cu Absolvenții” sub genericul „Generații față-n față” a fos torganizată de elevii clasei a 12-a ai liceului. Aceștia ne-au dezvăluit că ,,au fost invitate promotiile anilor 1957 ,67,72,77,82,87,92,97,2002,2007,2012,2016. Tonul sărbătorii l-au dat picii din clasa a IV-a cu un dans al copilăriei după care evoluând cu măreție și elevii clasei a XII-a „U”, fiind călăuzitori prezentatorii Gîscă Vasile și Jechiu Corina. La acest eveniment deosebit au fost interpretate cântece, dansuri, jocuri distractive, întrebări din viața școlară și multe amintiri destăinuite cu desăvârșire de către absolvenți! Fiecare an de liceu e un vers din al vieții poem, gravat pe a inimii filă ce fiecare absolvent a simțit-o pe propria piele!”

,,Chiar dacă mulți dintre voi ați plecat, o parte din voi a rămas aici. Și oriunde am ajuns, am povestit despre locul de unde am pornit, despre profesori, colegi, fără rușine și cu multă mândrie. De aceea mă întristează, când aud că Moldova nu are viitor!, Ce să fac în sat? N-ai ce face!… E greu, dar important este să vedem și exploatăm potențialul localității și apoi al țării. E important să povestim străinilor nu despre cât de rău e în Moldova sau cât de rău e în localitatea natală, ci despre cum ar putea fi această localitate, cum ar putea fi această țară, dacă nouă ne va păsa mai mult. De cei rămași acasă, dar și de cei care poate se vor întoarce. Chiar dacă numai în vacanță sau de sărbători, momentul revederii cu satul, strada, casa, părinții să fie un plin de emoții și amintiri. Mult s-a schimbat satul, am auzit frânturi dintre discuțiile voastre, dar gândiți-vă cât de mult s-ar putea schimba dacă noi ne-am întreba ce-aș putea face eu? sau și eu vreau să fac ceva. Contribuția voastră e cea mai important dovadă de patriotism/ iubire față de locul în care v-ați născut.  Iar conștientizarea acestui fapt déjà e un pas înainte. Și eu sunt sigur, că noi împreună, putem ajunge foarte departe. Pentru că Gura Galbenei merită!”, a declarat primarul Gura Galbenei, Victor STINA.

Directoarea LT ,,Hyperion”, Ludmila Casian, ne-a spus că ,,Tradiţionala serată “Întâlnirea cu absolvenţii”  este o reîntâlnire a generaţiei faţă-n faţă cu foştii colegi şi absolvenţi. O serată de vis, cu răscoliri de amintiri, cu omagii aduse cadrilor didactice pentru munca de dascăl în calitate de semănători de lumină.  Anul acesta ne bucurăm mult că s-au prezentat la eveniment mai mulţi  absolvenți. Promoţia anului 1982, 35 de ani de la absolvire, promoţiile cu 50,55 de ani nu s-au prezentat, din păcate. Apsolvenţii au fost deschişi s-au implicat cu plăcere în probele de dans, jocuri distractive au participat cu interes la discuţii”.

 

 

 

Mai multe poze aici: Pagina de facebook a Liceului Teoretic ,,Hyperion” https://www.facebook.com/LT-Hyperion-Gura-Galbenei-1518411085043913/?fref=ts