,,O masă caldă”, cantina Concordia din Gura Galbenei alături de persoanele în...

,,O masă caldă”, cantina Concordia din Gura Galbenei alături de persoanele în etate

571
DISTRIBUIȚI

Din 2011 și până în prezent, în localitatea Gura Galbenei activează Cantina socială de deservire a prânzului ,, A.O. Concordia” atât la domiciliu, cât și în interiorul locației destinat anume pentru acest scop. Bâtrânii singuratici și/ sau care trăiesc în condiții grele beneficiază de un prânz cald, iar în cazul în care nu se pot deplasa până la locația cantinei, voluntarii și asistenții sociali fac posibilă distribuirea mesei calde la ei acasă. Acești din urmă nu doar duc prânzul, dar și după necesitate ajută la soluționarea treburilor casnice (dezăpezit, făcut focul, curat, grădinărit…).


La cantină socială sunt deserviți și copiii din familii social-vulnerabile, care desfășoară după ore diverse ateliere de creație. Ultima activitate pe care au avut-o a fost dedicată sărbătorilor de iarnă sub genericul ,,De la inimă la inimă”. Acțiune oganizată în interiorul Bibliotecii Publice din Gura Galbenei, cuprinzând piese, poezii și acte de teatru, povestind despre dorințele și visurile lor.

În prezent, lista beneficiarilor depășeste numărul de 40 de persoane, o potențială majorare a numărului depinde de bugetul alocat de APL, dar și de comunitate, incluzându-se și agenții economici.