La Gura Galbenei s-a jucat ,,Hora Unirii”!

La Gura Galbenei s-a jucat ,,Hora Unirii”!

303
DISTRIBUIȚI
Astăzi, 27 martie, în scuarul parcului “A. I. Cuza” primăria Gura Galbenei în parteneriat cu Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu” a organizat ample manifestaţii prilejuite de împlinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria – mamă, România.
Manifestațiile au cuprins luări de cuvînt, recital muzical – poetic: ,,Basarabia – lacrima neamului nostru”. Academicianul, poetul şi directorul ICR ,,Mihai Emunescu”, dl. Valeriu Matei a moderat expoziţia “Constantin Brâncoveanu şi epoca sa”, după care a avut loc depunerea de flori, iar la final cei prezenţi au incins o horă a Unirii.

,,În 2018 se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire. Acest moment nu mai trebuie să fie doar unul festivist, cu defilări și discursuri. Astăzi, am celebrat 99 ani de la Marea Unire, eveniment important pentru Basarabia și la nivel local, pentru localitatea noastră, pentru că acest eveniment nu trebuie lăsat pe seama improvizației politice. Această aniversare nu a putu trece neobservată pentru noi, chiar dacă are conotație politică, pentru gura gălbineni înseamnă mult mai mult, pentru că noi conștientizăm trecutul și încercăm să anticipăm cele ce urmează a fi înfăptuite”, a declarat primarul Gura Galbenei, Victor STINA.  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009715686115

La LT ,,Hyperion”, dl. Valeriu Matei a ținut un discurs în faţa elevilor, povestindu-le despre semnificaţia evenimentului istoric din 27 martie 1918. 
Precizăm că la 27 martie 1918 a fost făcut primul pas către Marea Unire: Basarabia revine în granițele românești.

https://www.facebook.com/GuraGalbeneiCimislia/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf