IMAGINI Situația drumului din cot este deplorabilă! Acum putem să o soluționăm!

IMAGINI Situația drumului din cot este deplorabilă! Acum putem să o soluționăm!

302
DISTRIBUIȚI

În Gura Galbenei, doar 10% din drumurile publice sunt cu înveliș rigid, executat în varianta albă, restul porțiunii – 47,2 km de drumuri nu au acoperământ rigid pe timp de iarnă, astfel devenind impracticabile. O situație excepțională reprezintă porțiunea drumului din partea din cot a localității.

O zonă importantă a satului unde locuiesc 1 120 de localnici, se află pe strada Ștefan cel Mare și pe străzile adiacente. Din cauza deteriorării excesive a acestui drum local, localnicii nu au acces permanent, calitativ și garantat la serviciile publice edilitare, sociale și administrative. Pe timp de iarnă, pe acest drum nu poate circula nici o mașină, iar serviciul de „Ambulanță” evită deplasarea către bolnavii, ale căror case sunt amplasate în această zonă. Pentru soluționarea acestei probleme s-a purces la realizarea proiectului ,,Toate drumurile duc spre Gura Galbenei”, care are scop să repare 700 m de drum în variantă albă.

Până azi, 20.01.2017, platforma de crowfunding a înregistrat puțin peste 1400 de euro, asta însemnând 37% din suma țintă de 4000 de euro din partea comunității. Proiectul este dezvoltat cu suportul MiDL și cofinanțat de Guvernul Elveției.

Ne dorim foarte mult ca localnicii, care, deja stabiliți în alte țări, să se întoarcă cu drag acasă. Să simtă și să realizeze că țara, pășește și ea către o avansare continuă!

Pentru că nu este leagăn mai primitor precum e leagănul natal.
                                                          Cu drag, pentru acasă.

Aici poți contribui și tu! https://guvern24.md/projects/gura-galbenei/https://guvern24.md/projects/gura-galbenei/