În Gura Galbenei și în toată Moldova va ninge iar. Vezi când?

În Gura Galbenei și în toată Moldova va ninge iar. Vezi când?

377
DISTRIBUIȚI

Iarnă la sfârșit de aprilie. Fulgi și temperaturi scăzute, cine și-ar fi imaginat? Însă, prognoza meteo pentru zilele următoare indică o răcire bruscă a vremii, fapt care este sesizat chiar începând de ieri.  Mare ne este mirarea când observăm că vremea de afară se transformă treptat în una asemeni zilelor din perioada iernii, iar gura gălbinenii au trebuit să caute în garderobă pentru a se înarma cu fulare, haine groase, iar pantofii au rămas acasă în favoarea cizmelor.

Meteorologii au emis cod galben de răcire bruscă a vremii, înghețuri, precipitații și intensificări ale vântului pentru perioada 18-24.04.2017. Astfel, chiar și duminică și luni, de Paștele Blajinilor, locuitorii Gura Galbenei vor simți frigul și nu ar trebui uitate mănușile acasă, dacă dorim să asistăm la întreaga acțiune de pomenire a celor plecați dintre noi. Cel mai frig însă va fi joi și vineri, când temperaturile vor scădea până la -1.. +2 grade Celsius pe timp de noapte, iar ziua nu vom avea mai mult de +4.. +6 grade. Tot atunci vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță, izolat precipitații abundente și vânt puternic, de până la 15-20 m/s, scrie unica.md.

Precizăm că schimbarea bruscă a vremii ar putea cauza prejudicii culturilor agricole, iar agricultorii se tem că înghețurile de primăvară ar putea afecta vegetațiile.