Cod portocaliu de ninsori în Gura Galbenei

Cod portocaliu de ninsori în Gura Galbenei

172
DISTRIBUIȚI

Toți locuitorii Gura Galbenei au fost rugați să rămână acasă! Situația excepțională se extinde pe întreg teritoriul Moldovei. Decizia de a rămâne acasă pentru toți (copii și maturi) este confirmată și de Departamentul Situații Excepționale al RM.

Ceea ce puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței si pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public. Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei și se va opri în doua jumatate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale. Serviciile vor acționa în ordine pentru în înălturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public. Informați-vă vecinii, rudele, prietenii despre cele menționate mai sus. Încă de la primele ore ale dimineții, administrația Primăriei Gura Galbenei depune eforturi pentru restabilirea drumului pentru deplasare.

Asministrația Primăriei Gura Galbenei ne-au comunicat că, în prezent pe teritoriul localității au fost mobilizate unități de transport care  lucrează la deszăpezirea drumurilor din sat. Din cauza copacilor doborâți și a cablurilor rupte, majoritatea localităților raionului  Cimișlia sunt deconectate parțial de la rețeaua de curent electric. Sunt, însă, și unele sate deconectate integral.

De dimineață, transportul public din Gura Galbenei spre alte localități nu circulă din cauza drumurilor impracticabile. În Chișinău, însă, transportul în comun este paralizat totalmente din cauza străzilor blocate. Primăria capitalei a anunțat situație excepțională și a rugat cetățenii să nu iasă din locuințe.

Și autoritățile publice din localitățile raionului Cimișlia au anunțat situație excepțională și au rugat oamenii să rămână în casele lor. Cei care ies sunt rugați să se abțină de la deplasările cu mașina și să fie prudenți în apropierea pilonilor de electricitate și a copacilor mari. La fel, cetățenii au fost rugați să participe la activitatea de deszăpezire. Pentru toată ziua de astăzi, 21 aprilie, serviciul meteorologic a anunțat cod portocaliu de ninsori.