Campania de strângere de fonduri ,,Toate drumurile duc spre Gura Galbenei”

Campania de strângere de fonduri ,,Toate drumurile duc spre Gura Galbenei”

228
DISTRIBUIȚI

În satul Gura Galbenei, doar 10% din drumurile publice sunt cu inveliș rigid, executat în varianta albă, restul porțiunii – 47,2 km de drumuri nu au acoperământ rigid pe timp de iarnă, astfel devenind impracticabile.

O zonă importantă a satului unde locuiesc 1 120 de localnici, se află pe strada Ștefan cel Mare și pe străzile adiacente. Din cauza deteriorării excesive a acestui drum local, localnicii nu au acces permanent, calitativ și garantat la serviciile publice edilitare, sociale și administrative. Pe timp de iarnă, pe acest drum nu poate circula nici o mașină, iar serviciul de „Ambulanță” evită deplasarea către bolnavii, ale căror case sunt amplasate în această zonă.

În special, această dificultate o simt cei 72 copii de vârsta preșcolară care zi de zi merg la grădinița „Lăstarel”, situată pe această stradă. Este restricționat accesul către serviciile publice edilitare, sociale și administrative a 7 persoane cu dizabilități locomotorii și de vedere, și a 91 persoane în etate care locuiesc în această zonă, 42 din acestea sunt părinți și rude ale băștinașilor aflați la lucru peste hotare. Reîntorși acasă, ei nu se pot deplasa nestingherit către propriile case sau casele părinților care locuiesc aici. De aceea, majoritatea din ei au exprimat disponibilitate în a contribui la reparația și amenajarea acestei străzi; fapt care le-ar ușura viața atât lor, cât și rudelor rămase acasă.

Porțiunea de drum de 700 de metri va fi reparată conform cerințelor standard în domeniu, cu respectarea strictă a tehnologiilor existente. Întreținerea în continuare a drumului va fi pusă pe seama Întreprinderii Municipale „Tulumba Servicii”, care dispune de echipamente necesare, iar cheltuielile suportate de întreprindere vor fi acoperite de Primăria Locală.

Ne dorim foarte mult ca localnicii, care, deja stabiliți în alte țări, să se întoarcă cu drag acasă. Să simtă și să realizeze că țara, pășește și ea către o avansare continuă!

Pentru că nu este leagăn mai primitor precum e leagănul natal.

Cu drag, pentru acasă.

Aici puteți dona, din orice colț de lume unde v-ați afla. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag acasă. https://guvern24.md/projects/toate-drumurile-duc-spre-gura-galbenei/