Biblioteca Publică Gura Galbenei, în pas cu tradițiile

Biblioteca Publică Gura Galbenei, în pas cu tradițiile

208
DISTRIBUIȚI

Noaptea de 12-13 decembrie, numită şi noaptea de Santandrei, este într-un fel echivalentul moldovenesc al nopţii de Halloween. Spiritele ies în lume, lupii vorbesc cu grai omenesc, iar oamenii se apară de rele cu vrăji şi usturoi.

Sunt multe superstiţii legate de noaptea de SFÂNTUL ANDREI. Cele mai multe au legătură cu revoltă, cu măritişul, dar şi cu protecţia împotriva spiritelor rele care bântuie printre cei vii. Tot acum se crede că lupii încep să vorbească cu grai de om şi spun lucruri îngrozitoare, iar cei care vor fi atacaţi în această noapte se vor transformă în vârcolaci. Biblioteca Publică din Gura Galbenei a organizat cu această ocazie o șezătoare, având la bază tradițiile specifice acestei sărbători.  

La mulţi ani! Bucurii, împliniri, sănătate celor ce sărbătoresc”Sfantul Andrei”, dar mai ales celor ce poarta acest nume. Gura-galbinenii au respectat traditiile acestei sarbatorii, iar cei care au ramas fara porti, trimiteti-ne poze, suntem curiosi! Numai bine! Să sperăm la o iarnă caldă!