Acțiunea ,,Un arbore pentru viitorul Gura Galbenei”

Acțiunea ,,Un arbore pentru viitorul Gura Galbenei”

224
DISTRIBUIȚI

Salutări tuturor din orice colț al lumii v-ați afla! După cum v-am anunțat într-un articol anterior http://www.guragalbenei.md/in-guragalbenei-fiecare-zi-de-joi/, în Gura Galbenei fiecare zi de joi a fost declarată ca fiind una ,,sanitară”. Astfel, campania de salubrizare și înverzire a localității a continuat cu o altă acțiune la nivelul comunității, numită generic ,,Un arbore pentru viitorul Gura Galbenei”.

Ieri, duminică, 02.04.2017 în Gura Galbenei, raionul Cimișlia administrația primăriei a făcut apel de participare către locuitori în cadrul acestei acțiuni de educație ecologică ,,Un arbore pentru viitorul Gura Galbenei”.  Acțiunea a adunat mai mult de 50 de locuitori, care au plantat peste 100 de arbori de diverse specii în sectorul din jos al localității.

Primăria Gura Galbenei intenționează să transforme acest spațiu în unul de relaxare pentru locuitori, fiind amenajat corespunzător și urmând să fie amplasate bănci, aparate fitness, scrânciobe pentru copii, asemeni Parcului din centrul localității. https://www.facebook.com/Parc-Central-Gura-Galbenei-1515231725378591/


La această acțiune au participat locuitori din sectorul jos, copii, dar și consilieri locali. ,,Sperăm ca cei peste 100 de arbori plantați azi în cadrul acțiunii ,,Un arbore pentru viitorul Gura Galbenei” să transforme localitatea într-un spațiu verde și care să permită gura gălbinenilor să se bucure de puterea naturii, cu ochiul, dar și cu inima. Planificăm construirea unui parculeț asemănător celui din centrul localității, pentru ca și locuitorii din partea de  jos să beneficieze de posibilitatea de a petrece frumos și relaxant serile și timpul liber”, ne-a comunicat primarul Victor Stina. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009715686115

Precizăm că, în 6 aprilie 2017, în localitate, fiind declarată ,,Zi sanitară” locuitorii sunt îndemnați să se moilizeze pentru a finisa lucrările începute la cimitirul din sus a localității, după care vor urma lucrările de amenajare a cimitirului de la intrare în Gura Galbenei. ,,Să fim uniți pentru transformarea localitătii noastre în una curată, verde, îngrijită și europeană”, este îndemnul primilor participanți la acțiune.
Doamne ajută și săptămână frumoasă tuturor!